Skip to content

نرم‌ افزار RDWORKS

آموزش

نرم‌افزار دستگاه لیزر یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دستگاه لیزر است که در هنگام نصب دستگاه لیزر، نرم‌افزار دستگاه نیز باید نصب شود؛ نصب نرم‌‌ افزار RDWORKS کار سختی نیست و شما می‌توانید با خواندن این مقاله آموزشی، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید.

درصورتی‌که از دستگاه‌های برش و حکاکی لیزر روتک خریداری کرده باشید، همکاران ما درایور نصب نرم‌ افزار RDWORKS را در اختیار شما قرار می‌دهند.

برای دانلود نرم‌افزار دستگاه لیزر روی لینک کلیک کنید.

آموزش نصب نرم‌ افزار RDWORKS

ابتدا پوشه‌ای که نرم‌افزار در آن قرار دارد را باز کنید و سپس گزینه RDWorksV8Setup را طبق تصویر زیر انتخاب کنید؛ روی آن کلیک کنید و روی صفحه‌ای که باز می‌شود دکمه Install را بزنید.

نرم افزار RDWORKS

سپس برای شما صفحه‌ای مطابق شکل زیر باز می‌شود:

RDWorks 2 1

اگر دستگاه لیزر شما به USB وصل است که گزینه Install USB driver را انتخاب نموده تا دوباره نیازی به آپدیت کردن سخت‌افزار‌ها به‌صورت دستی نباشد؛ در غیر این صورت می‌توانید به‌صورت زیر عمل کنید.

روی My Computer خود کلیک راست کنید و Manage را باز کنید تا صفحه‌ای مطابق شکل زیر برای شما باز شود.

نرم افزار RDWORKS

آپدیت درایور نرم‌ افزار RDWORKS

در Device Manager قسمتی به نام Port وجود دارد که با کلیک کردن روی گزینه Update Driver Software صفحه دیگری باز می‌شود؛ با دو گزینه برای انتخاب و به شما این امکان را می‌دهد تا شما آدرسی را که تمایل دارید، درایور نرم‌افزار خود را از آنها نصب کنید، پیدا کنید.

شما می‌توانید با انتخاب گزینه دوم “Browse my computer for driver software” فایل درایوی که برای شما در پوشه قرار دادیم را به‌راحتی پیدا کنید.

پس از این که آدرس این پوشه را در این قسمت انتخاب کردید می‌توانید برای نصب درایور نرم‌افزار دستگاه لیزر روی گزینه Next کلیک کنید. بعد از اتمام نصب نرم‌ افزار RDWORKS، آیکون نرم‌ افزار برش لیزر بر روی صفحه دسکتاپ کامپیوتر شما ظاهر می‌شود و شما برای کارکردن با آن می‌توانید روی آن کلیک کنید.

علاوه بر دریافت و آموزش رایگان نرم افزارهای برش لیزری، در شرکت روتک هنگام نصب نیز آموزش کار با دستگاه برش لیزر توسط کارشناسان سرویس روتک ارائه می شود. آپدیت درایو نرم افزار دستگاه لیزر RDWORKS

آموزش ساخت جاسوئیچی با نرم‌ افزار RDWORKS

پس از نصب نرم‌‌ افزار RDWORKS به عنوان نرم افزار طراحی برای برش لیزر، آیکون نرم‌افزار دستگاه لیزر بر روی دسکتاپ شما ظاهر می‌شود و شما با کلیک کردن روی آن می‌توانید محیط نرم‌افزار را طبق تصویر زیر مشاهده نمایید:

نرم افزار RDWORKS

تمامی قسمت‌های نوارابزار تقریبا مانند کورل است؛ بنابراین کارکردن با آن بسیار راحت است.

مراحل ساخت جاسوئیچی:

ابتدا با انتخاب ابزار موردنظر یک بیضی به ابعاد 30*60 می‌کشیم؛ برای کشیدن یک خط در این بیضی دوباره یک بیضی دیگر با ابعاد 27*57 می‌سازیم.

ابزار کشیدن بیضی و تغییر سایزها را می‌توانید در شکل زیر مشاهده نمایید.

رسم اشکال اولیه

با کمک ماوس و درگ و دراپ، بیضی کوچک‌تر را داخل بیضی بزرگ‌تر گذاشته و برای این که هم مرکز شوند، هر دوی آن را با ابزار Center page به مرکز میز کار انتقال می‌دهیم؛ خود نرم‌ افزار طراحی برش لیزر هر دو را هم مرکز می‌کند.

اصلا مهم نیست که طرح دستگاه لیزر شما در کجای میز کار قرار دارد؛ زیرا زمانی که شما طرح خود را لود می‌کنید، می‌توانید تایید کنید که حکاکی یا برش از کجا شروع شود.

اکنون یک متن برای وسط کار در نظر می‌گیریم و با استفاده از ابزار Text آن را ایجاد می‌کنیم.

نرم افزار RDWORKS

سپس با استفاده از ماوس، متن را در وسط بیضی قرار می‌دهیم.

برای قراردادن سوراخ جا کلیدی، دوباره یک دایره با استفاده از نوارابزار ایجاد می‌کنیم. در حال حاضر طرح دستگاه برش لیزری ما به شکل زیر قابل‌مشاهده است.

حال می‌بینیم که تمامی لایه‌های طرح دستگاه لیزر ما به یک رنگ می‌باشند و Mode همه آن‌ها روی حالت Cut قرار دارد.

برای تغییر دادن آن‌ها ابتدا باید با ابزار Select، قسمت‌های مختلف را در حالت انتخاب قرار داده و رنگ موردنظر خود را انتخاب کنیم تا رنگ آن محدوده تغییر کند.

طبق شکل زیر ما رنگ تمامی قسمت‌ها را تغییر دادیم و قسمت‌هایی که قرار است برش بخورد مشکی باقی می‌ماند:

تفکیک برش و حکاکی با انتخاب رنگ
نرم‌ افزار RDWORKS

آموزش حکاکی و برش با نرم‌ افزار RDWORKS

اکنون نوبت به تعیین اولویت‌ها برای برش و حکاکی است؛ همچنین سرعت حکاکی را باید مشخص نماییم.

قسمت‌هایی که قرار است برش بخورد به رنگ مشکی، قسمتی که برای حکاکی است به رنگ آبی و قسمتی که قرار است خط بیندازد به رنگ قرمز انتخاب کردیم.

حال نوبت آن رسیده تا اولویت‌بندی‌ها را انجام دهیم.

در قسمت لایه‌ها یا همان Layer، قسمت آبی‌رنگ که برای حکاکی در نظر گرفته‌ایم را اول قرار می‌دهیم؛ سپس قسمت خط انداز که همان بخش قرمزرنگ است، در اولویت دوم و در نهایت لایه به رنگ مشکی که برای برش در نظر گرفته‌ایم را قرار می‌دهیم.

روی لایه اول آبی‌رنگ دو بار کلیک می‌کنیم تا صفحه‌ای مطابق شکل زیر باز شود:

نرم افزار RDWORKS
نرم‌ افزار RDWORKS

گزینه اول جهت انتخاب رنگ است و گزینه دوم برای این است که آیا در خروجی اجرا شود یا نه که این قسمت را باید Yes قرار بدهید.

در قسمت Speed، شما باید سرعت حکاکی را مشخص نمایید؛ این مقدار بین 100 تا 500 قابل تنظیم است که آن را نسبت به دستگاه لیزر خود باید قرار دهید.

گزینه بعدی که باید تنظیم کنید Processing Mode است که آن را باید روی گزینه Scan تنظیم نمایید.

در قسمت بعدی باید حداقل و حداکثر توان را تنظیم کنید.

در قسمت Scan Mode گزینه حکاکی را باید تنظیم کنید که در انتخاب شما در دو محور عمودی و افقی قابل انتخاب است.

گزینه X_swing برش شما را در محور xها انجام می‌دهد و خط‌هایی که به سمت پایین می‌آید نیز در قسمت Interval به میلی‌متر قابل تنظیم است؛ سعی کنید میانگین Interval را روی 0.1 میلی‌متر بگذارید.

درصورتی‌که تمایل دارید متنی را به‌صورت عمودی حکاکی کنید، تنظیمات را روی Y_swing قرار دهید؛ ولی معمولا استهلاک روی این محور بسیار زیاد است، به همین خاطر بیشتر از همان محور Xها استفاده می‌کنند.

حال نوبت تنظیمات لایه خط انداز قرمز است؛ بنابراین روی آن دو بار کلیک کرده تا صفحه‌ای مثل همان صفحه قبل و طبق شکل زیر باز شود:

تنظیمات مربوط به هر لایه

در این قسمت برای خط انداختن، سرعت را روی 100 تنظیم می‌کنیم و Processing Mode را روی Cut قرار می‌دهیم. توان مناسب برای دستگاه‌های لیزر شرکت روتک 20 است، اما به دلیل اینکه هد دستگاه زمانی که به لبه‌های کار می‌رسد، لبه‌ها را بیشتر می‌سوزاند؛ بنابراین حداقل توان را 3 درصد کمتر از حداکثر توان قرار می‌دهیم.

قسمت Through power هم که میزان توان استارت را مشخص می‌کند؛ در نهایت گزینه مشکی رنگ را انتخاب می‌کنیم که برای برش‌کاری دور در نظر گرفته شده است.

سرعت 30 اصولا برای این قسمت مناسب است.

توان را نیز 60 در نظر می‌گیریم اما به علت احتمال به‌وجودآمدن مشکلی که ذکر کردیم، حداقل توان را 3 تا 5 درصد کمتر قرار می‌دهیم.  Processing Mode را نیز روی Cut می‌گذاریم؛ اکنون 3 تا از لایه‌ها تنظیم شده است و با زدن دکمه Ok تمام آن ها ذخیره می‌شود.

باتوجه‌به مطالب بالا تنظیمات نرم‌ افزار RDWORKS را به‌صورت زیر در نظر می‌گیریم:

  • حکاکی با سرعت 300 و توان 30
  • برش خط انداختن با سرعت 100 و توان 20
  • برش دوربری با سرعت 30 و توان 60
نرم‌ افزار RDWORKS
نرم‌ افزار RDWORKS

برای ارسال فایل برای برش و آماده‌سازی می‌توانید به 3 روش زیر عمل کنید:

  • در قسمت laser work به‌صورت مستقیم روی دکمه start کلیک کنید تا مستقیما روی دستگاه اجرا شود.
  • گزینه download را بزنید تا بر روی مین برد دستگاه لیزر ذخیره شود.
  • می‌توانید savetoufile را بزنید؛ از شما آدرسی می‌خواهد که بر روی کامپیوتر خود آن را ذخیره نمایید، در این صورت باید مسیری برای آن انتخاب کنید و با پسوند آن را ذخیره نمایید و سپس از طریق فلش مموری آن را به دستگاه انتقال دهید.
نرم‌ افزار RDWORKS
نرم‌ افزار RDWORKS

یکی از گزینه‌های مهم برای این که شما طرح خودتان را قبل از برش ببینید، مانیتور کردن است.

طبق شکل زیر می‌توانید طرح خود را قبل از عملیاتی کردن مشاهده نمایید تا در صورت نیاز به هرگونه تغییری، قبل از برش لیزری تغییرات اعمال شود.

در قسمت مانیتورینگ شما حتی می‌توانید زمان لازم برای برش و تکمیل کار را هم مشاهده کنید و با کلیک کردن بر روی گزینه Simulation می‌توانید حرکت هد را ببینید؛ البته اکثر افرادی که با دستگاه لیزر کار می‌کنند، طرح‌های لیزر خود را در نرم‌افزار Corel طراحی می‌کنند و سپس با import کردن فایل‌های خود به نرم‌‎افزار دستگاه لیزر، آن را برای برش و حکاکی آماده می‌کنند.

آموزش تصویری نرم‌ افزار RDWORKS نیز شبیه به نرم‌افزار کورل است و تقریبا تمام نوار ابزارهای آن‌ها مشابه یکدیگر است؛ بنابراین برای افرادی که به نرم‌افزار کورل تسلط دارند، کارکردن با نرم‌ افزار دستگاه لیزر RDWORKS نیز کار راحتی خواهد بود.

برای راحتی کاربران، به جای pdf آموزش نرم افزار rdworks می توانید فیلم آموزش نصب نرم افزار را مشاهده کنید.

دانلود نرم افزار RDWORKS

شرکت روتک، تمامی نرم افزارهای کاربردی برای دستگاه‌های برش فلزات و غیرفلزات ارائه می‌دهد.

برای دانلود نرم‌ افزار RDWORKS نیازی نیست مبلغی بپردازید، با مراجعه به صفحه نرم افزار لیزر می‌توایند ورژن‌های مختلف را با توجه به نیاز خود دانلود کنید. در صورتی که هنگام کار با نرم افزار دچار نقص فنی شدید، برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان فنی روتک تماس حاصل فرمایید.

نوبت توست تا آموزش نرم‌ افزار RDWORKS را برای دستگاه غیرفلزات خود یاد بگیری.

چگونه باید دستگاه لیزر را برای ساخت جاسوئیچی تنظیم کرد؟

-حکاکی با سرعت 300 و توان 30 -برش خط انداختن با سرعت 100 و توان 20 -برش دوربری با سرعت 30 و توان 60

ارسال فایل برای برش و آماده‌سازی چه مراحلی دارد؟

در قسمت laser work به‌صورت مستقیم روی دکمه start کلیک کنید تا مستقیما روی دستگاه اجرا شود. گزینه download را بزنید تا بر روی مین برد دستگاه لیزر ذخیره شود. می‌توانید savetoufile را بزنید. از شما آدرسی می‌خواهد که بر روی کامپیوتر خود آن را ذخیره نمایید. در این صورت باید مسیری برای آن انتخاب کنید و با پسوند rd. آن را ذخیره نمایید و سپس از طریق فلش مموری آن را به دستگاه انتقال دهید.

179 comments on “نرم‌ افزار RDWORKS”

سلام وقتتون بخیر من نرم افزارم به تازگی بهم ریخته و وقتی فایلی رو ایمپورت میکنم اون نماد سبز رنگ گوشه کارمو نشون نمیده و حتما باید فایلو انتخاب کنم تا نشون بده و همچنین لایه ای که اوت پوتش نو باشه رو روی دستگاه فریم نمیگیره ممنون میشم راهنماییم کنید

ادمین سایت

سلام وقت بخیر
در ابتدا شما می‌توانید فیلم آموزشی نصب نرم افزار مورد نظر را در اینستاگرام laser.rotec یا سایت روتک، مشاهده کنید.
احتمالا شما نقطه اورجین را در هنگام نصب نرم افزار به اشتباه انتخاب کرده اید.
در خصوص سوال سوم هم طبیعی است؛ دستگاه لایه ای را که خروجی ندارد، فریم نمی‌گیرد.

ارسال دیدگاه

captcha