برش لیزری نکات مربوط به مزیتهای برش لیزری تعداد قابل ملاحظهای است که باعث شده امروزه به عنوان روشی مدرن و پرکاربرد استفاده شود.
در این مقاله تعدادی از مزیتهای برش لیزری را بررسی میکنیم:
بسیاری از افراد در صنایع مختلف نیاز به برش متریالها دارند، این روش را به علت داشتن مزیتهای زیاد انتخاب و استفاده میکنند.
یکی از مزایای مهم برش لیزری این است که حتی برای پروژههای محدود روشی مقرون بهصرفه است؛ زیرا برش لیزری به هیچ نوع ابزار سفارشی و یا متریالی متفاوت نیاز ندارد و همچنین چون سطح برش فیزیکی ندارد با گذشت زمان فرسوده نمیشود. (مزایای برش لیزری فلزات چیست؟)
بیشتر بخوانید: روشهای برش فلزات
مزایای برش لیزری
تکرارپذیری
یکی از مزایای برش لیزر ایجاد قطعاتی است که باید در یک شکل کاملا مشابه تولید شوند، در بسیاری از روشهای سنتی امکان شباهت دقیق محصولات وجود ندارد یا کار آسانی نیست، اما در این روش به راحتی محصولات کاملا مشابه تولید میشوند.
سرعت
از مزیتهای بسیار مهم برش لیزری سرعت بالاتر آن نسبت به روشهای سنتی است.
این مزیت مخصوصا برای برش طرحهای پیچیده اهمیت زیادی دارد و زیرا میتوان انواع برشهایی ظریف را با کیفیت انجام داد.
سرعت بالا و نفوذ عمیق در کیفیت برشهای لیزری تاثیر زیادی دارند و میتوان از این روش برای ایجاد سریع و آسان پیچیدهترین طرحهای هندسی و برشهایی با دقت و سطح تحمل عالی استفاده کرد.
دقت
یکی دیگر از مزایای لیزر برش که همیشه قابل توجه استفاده کننندگان بوده، دقت بالای آن در مقایسه با روشهای دیگر برش است.
دستگاه برش لیزر امکان دستیابی به دقت برش ±1/0 میلیمتر را ایجاد میکند که استاندارد بودن این روش را نشان میدهد. (برای آشنایی با دستگاه برش لیزر چیست روی لینک مقاله کلیک کنید.)
انعطاف پذیری بالا
در روش برش لیزر برای ایجاد برشهای جداگانه نیازی به جایگزینی ابزاری نیست و فقط با تنظیمات مشابه میتوان شکلهای مختلفی را با ضخامتهای یکسان برش داد.
ایجاد برش بدون نیاز به تماس
در این روش فقط پرتو لیزر با سطح متریال تماس دارد درنتیجه ابزاری بهطور مستقیم برای برش استفاده نمیشود و اصطکاکی وجو ندارد؛ این موارد باعث میشود که خرابی دستگاه کم و نیازی به تعویض آن نباشد درنتیجه هزینهها تا حد زیادی کاهش مییابند.
روشی کم مصرف
در دستگاههای لیزر بجز اشعه که انرژی کمی صرف میکند، برش لیزر قسمت متحرک دیگری ندارد که انرژی صرف شود؛ درنتیجه این روش نسبت به روشهایی که به مقدار زیادی انرژی نیاز دارند و برق کمتری مصرف میکند.
استفاده کامل از متریال
در دستگاههای لیزر محل برش توسط اشعه لیزر بهطور دقیق برش میخورد درنتیجه تعداد اجزای قابل استفاده و قطعات از هر متریال به حداکثر میرسد و ضایعات کمتری تولید میشود.
عدم ایجاد تاب خوردگی و خسارت در متریال
در برش لیزری سطح مد نظر تحت تاثیر حرارت کمی است و تصور اینکه متریال در اثر گرمای زیاد دچار تاب خوردگی شود، درست نیست.؛ درنتیچه این روش برای متریالهای نازک نیز مناسب است.
با استفاده از نرمافزارهای Adobe IIIustrator و AutoCAD میتوان برشهای ظریفی را ایجاد کرد.
کاهش هزینه
در این روش برای تولید یک محصول با برش لیزری فقط یک متریال و یک روش استفاده میشود و در بسیاری از موارد توسط سیستم طرح از قبل طراحی شده و بعد اجرا میشود؛ بنابراین بسیاری از هزینههای کلی در یک پروژه در مقایسه با روشهای دستی کاهش مییابد.
برش لیزری به ابزارهای خاصی نیاز ندارد که باعث کاهش هزینههای نگهداری و بهرهبردای است و دیگر نیازی به محل نگهداری ابزار، تغییر ابزار نیست.
مطالعه مقاله: مقایسه لیزر CO2 و فایبر
برش لیزری و انواع دستگاههای آن
دستگاههای برش لیزری در دو نوع دستگاه برش لیزر فلزات و دستگاه برش غیر فلزات موجود هستند.
دستگاه لیزر فایبر مارکینگ با قابلیت برش و حکاکی بر روی فلزاتی مانند طلا ، نقره، استیل و… با ظرافت زیاد برش را روی آنها انجام میدهد.
دستگاه 60در40 و دستگاه 130در90 قابلیت برش و حکاکی بر روی انواع متریال غیرفلز مانند انواع چوب، پلاستیک،پلکسی و… را دارند.
نکات تکمیلی برای حفظ کیفیت در استفاده از برش لیزری
در نظر داشته باشید یک المان مهم برای حفظ کیفیت برش، رعایت اصول و استاندارهای نگهداری از دستگاه است؛ زیرا هر نوع ایرادی در دستگاه تاثیر مستقیمی بر کیفیت برش میگذارد.
خرید دستگاه برش لیزری
برای آشنایی با شیوه کار با دستگاه ها، جزئیات و نکات کاربردی آن ها می توانید به صفحه وبلاگ مراجعه کنید؛ همچنین برای اطلاع از قیمت دستگاه برش لیزر برش و حکاکی و دریافت مشاوره رایگان برای خرید دستگاههای برش و حک لیزری میتوانید با شماره تماس حاصل فرمایید.
دستگاه لیزر روتک قابلیت برش چه محصولاتی را دارد؟
دستگاههای لیزر در روتک برای برش و حکاکی متریالهای فلز و غیرفلز موجود هستند.
مزایای دستگاه های برش لیزری چیست؟
تکرارپذیری
سرعت
دقت
انعطاف پذیری بالا
ایجاد برش بدون نیاز به تماس
روش کم مصرف
استفاده کامل از متریال
عدم ایجاد تاب خوردگی و خسارت در متریال
کاهش هزینه