Skip to content

آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

آموزش

برای نصب برنامه پوشه‌ای که داخل CD یا حافظه فلش برای شما قرارداده‌شده را بازکنید. پارامترهای موردنیاز معمولا در داخل همین پوشه و در کنار نرم‌افزار قرارداده‌شده‌است تا در هنگام نصب نرم‌افزار ابعاد میز و سایر مشخصات را از روی آن بخواند. از داخل فولدر Laser Soft فایل RDWorksV8Setup را بازکنید و دکمه Install را بزنید.         

گزینه 1 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Ports

در پنجره‌ای که در انتهای نصب بازمی‌شود، اگر دستگاه از طریق USB متصل است، دکمه Install USB Driver را بزنید تا بعدا نیازی به افزودن Hardware از طریق تنظیمات ویندوز نباشد. در صورتیکه نیاز به نصب از طریق ویندوز داشتید با کلیک راست بر روی Computer و انتخاب گزینه Manage وارد Device Manager شوید. در بین دسته‌بندی‌ها بر روی Ports راست‌کلیک کنید و Update را انتخاب‌کنید. گزینه Browse My Copmuter… را بزنید و پوشه‌ای که فایل نصب نرم‌افزار RDWORK در آن قراردارد را انتخاب‌کنید و Next را بزنید.

آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 2 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Text

پس از اتمام نصب آیکون RDWorksV8 بر روی Desktop شما قرارخواهد گرفت. پس از بازکردن برنامه قسمت‌های مختلف مانند نوار ابزار عملگرها در سمت چپ قابل‌ مشاهده است و نمایی شبیه به نرم‌افزار Corel دارد. با استفاده از ابزارهای موجود یک بیضی رسم‌می‌کنیم و اندازه آن را نیز می‌توانیم با استفاده از نوار ابزار بالای برنامه انتخاب‌کنیم که عموما ۶۰ در ۳۰ خواهدبود. تصویری که بر روی آن خواهیم‌کشید یک خط دور بیضی خواهدبود که از خط اصلی ۳ میلی‌متر کوچک‌تر است که می‌شود ۵۷ در ۲۷. بیضی کوچک‌تر را در داخل بیضی بزرگ‌تر قرارمی‌دهیم و با انتخاب هر دو شکل و زدن دکمه Center Page در انتهای نوار ابزار بالای صفحه، هر دو شکل را هم‌مرکز و در مرکز صفحه قرارمی‌دهیم. البته که در نرم‌افزار مهم‌نیست که کار در کجا قراردارد چرا که موقع بارگذاری کار تعیین‌خواهیدکرد که Origin کجا باشید و کار از کجا شروع‌شود. با استفاده از ابزار Text در نوار سمت چپ یک متن را می‌نویسیم و با زدن OK آن را وارد شکل می‌کنیم و ابعاد آن را با رعایت نسبت بین X و Y می‌توانیم بزرگ و کوچک کنیم. در صورتیکه نیاز به سوراخ در کنار این جاکلیدی داشتیم هم می‌توانیم با افزودن یه دایره کوچک با استفاده از ابزار ترسیم این کار را انجام‌دهیم.

laser cutting and engraving training 2jpg
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 3 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Works

در قسمت سمت راست و در تب Works می‌توان دید که تمام Layerها رنگ مشکی و Mode آن بر روی Cut تنظیم‌شده‌است. با انتخاب هر شکل می‌توانیم رنگ آن را تغییردهیم. نوشته وسط را آبی، خط داخلی را قرمز و قسمت‌های مشکی رنگ هم که قرار است برش‌بخورند به همان رنگ باقی‌می‌مانند. برای اولویت‌بندی کارها در همان قسمت سمت راست ابتدا نوشته‌ای که می‌خواهیم حکاکی کنیم را انتخاب‌می‌کنیم و با زدن دکمه Up آن را در بالاترین بخش قرارمی‌دهیم. سپس خط داخلی کار و در انتها برش قسمت‌های مشکی. پس از چینش باید Mode هر قسمت را با دوبار کلیک بر روی آن مشخص‌کنیم. پس از انجام این کار یک پنجره بازخواهدشد. گزینه اول رنگ لایه است. گزینه دوم اجراشدن یا نشدن این لایه در Output است. گزینه سوم سرعت حکاکی است که معمولا بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ قابل تنظیم است ولی برای این دستگاه حالت ایده‌آل ۳۰۰ است. گزینه پنجم Processing Mode است که بر روی Scan قرارمی‌دهیم. در قسمت بعد توان موردنیاز است که برای پلکسی و MDF سه میلی‌متر بین ۳۰ تا ۳۵ خواهدبود که ما در اینجا عدد ۳۰ را واردمی‌کنیم. در هر دو بخش Min و Max عدد یکسان واردمی‌کنیم. در این دستگاه پاور دوم نداریم. در قسمت پایین گزینه Scan Mode را داریم که باید یا روی X Swing یا Y Swing باشد که در حالت X Swing مطابق محور X  که افقی خواهدبود حرکت‌خواهدکرد و در بخش Interval اندازه خط‌هایی که به سمت پایین می‌آید را می‌توان مشخص‌کرد که ۰.۱ میلی‌متر هستند که میانگین بر روی همین عدد باید باشد. اگر متنی را به صورت عمودی نیازداشتیم باید Scan Mode را بر روی Y Swing قراردهیم که عموما اصطحلاک بر روی محور Y زیاد است.

laser cutting and engraving training 3jpg
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 4 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Mode

از سمت چپ این پنجره می‌توانیم لایه بعدی که قرمز است را انتخاب‌کنیم. Speed بر روی ۱۰۰ تنظیم‌می‌شود. Mode را بر روی Cut قرارمی‌دهیم. معمولا Max Power را بر روی ۲۰ قرارمی‌دهیم و Min Power را در اینجا بین ۳ تا ۵ واحد کمتر از Max قرارمی‌دهیم به این علت که وقتی هِد به گوشه‌های کار می‌رسد، آن قسمت‌ها را بیشتر می‌سوزاند و برای جلوگیری از این اتفاق ما Min Power را چند واحد پایین‌تر قرارمی‌دهیم. بخش آخر Through Power است که میزان توان استارت را بر اساس درصدی از توان کل مشخص‌می‌کند و پس از گذشت مدت زمانی به توان کل اسمی می‌رسد. با انتخاب لایه مشکی رنگ که برش‌کاری دوم است. سرعت ۳۰ برای برش ۳ میلی‌متر مناسب است. Mode را بر روی Cut تنظیم‌می‌کنیم و توان حداقل را ۵۵ و توان حداکثر را ۶۰ می‌گذاریم و سپس OK را می‌زنیم. حال می‌توانیم در قسمت سمت راست می‌توان خلاصه وضعیت لایه‌ها و تغییرات اعمال‌شده را مشاهده‌کرد.

laser cutting and engraving training4
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 5 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Laser Work

در قسمت Laser Work در سمت راست می‌توان کار را به ۳ حالت انجام‌داد. با زدن Start مستقیم کار بر روی دستگاه اجرا‌می‌شود، با زدن Download بر روی بورد اصلی دستگاه بارگذاری می‌شود یا با زدن Save To U File این فایل را با فرمت .rd در مسیر انتخابی خود می‌توانید ذخیره‌‌کنید و با فلش به دستگاه منتقل‌کنید و کار را انجام‌دهید که در صورت انجام این کار دیگر امکان تغییر آن وجودندارد.

laser cutting and engraving training5
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 6 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Monitor

گزینه دیگری که می‌توان داشت گزینه Monitor است که در نوار بالای برنامه قراردارد. سایز کار و زمانی که طول‌ خواهدکشید تا کار انجام‌شود را می‌توان در بخش‌های اولیه دید. با زدن دکمه Simulation می‌توان حرکت هِد را مشاهده‌کرد. خطوط قرمز رنگی که در اینجا مشاهده‌می‌شود همان Interval یا Scan Gap است که قبل‌تر بر روی ۰.۱ میلی‌متر تنظیم‌کردیم.

در صورت نیاز به تغییر این فایل می‌توان با استفاده از گزینه Save as در منوی File و با فرمت .rld این کار را انجام‌داد.

laser cutting and engraving training6
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 7 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Group

دیگر گزینه‌های داخل برنامه مرتبط با Groupکردن و… است و دیگر نوار ابزارها شبیه Corel است. طراحی‌ها عموما در Corel انجام‌می‌شود و سپس در این برنامه Import می‌شود. اگر صفحه خالی برنامه Corel را در نظر بگیریم و بخواهیم متن فارسی بنویسیم و به برنامه منتقل‌کنیم، نیازی به کشیدن کادر نیست و با دوبارکلیک‌کردن نشانگر تایپ فعال می‌شود. پس از نوشتن متن می‌توان فونت و سایز آن را مشخص‌کرد. پس از پایان ویرایش متن، آن را انتخاب‌کنید و از طریق منوی Object به بخش Shaping بروید و گزینه Weld را انتخاب‌کنید. پس از انجام این کار می‌توان مشاهده‌کرد که حرکت‌های دستگاه‌ را بر روی آن مشخص‌می‌کند. در دستگاه CNC یا لیزر حتما باید این کار انجام‌شود. فایل را با فرمت‌هایی که دستگاه‌ بتواند آن را بخواند  از جمله ai و plt یا dxf که آخری از همه راحت‌تر است ذخیره‌می‌کنیم. پس از زدن دکمه Save پنجره‌ای بازمی‌شود که در اولین بخش آن ورژن موردنظر شما را برای ذخیره فایل dxf در نرم‌افزار AutoCAD می‌پرسد که این دستگاه با ورژن‌های بالا مشکلی ندارد. حتما Unit بر روی میلی‌متر باشد و دیگر گزینه‌ها اهمیتی ندارند. در انتها با زدن OK تنظیمات را تایید‌می‌کنیم.

laser cutting and engraving training7
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 8 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Import

می‌خواهیم فایل طراحی‌شده را در نرم‌افزار Import کنیم. در این نرم‌افزار کار در هر قسمت، چه داخل صفحه میز و چه خارج، باشد در ذخیره‌سازی و دانلود تاثیرگذار است و ممکن است که فرمان خطای خارج از میز به شما بدهد. از قسمت File گزینه Import را انتخاب‌می‌کنیم و فایل موردنظر را انتخاب‌می‌کنیم. پس از واردشدن فایل می‌توان دید که طرح دقیقا با همان ابعاد طراحی‌شده در اینجا نیز قراردارد. برای اینکه اجزای مختلف طرح جابه‌جا نشوند، می‌توان با انتخاب تمام آن و استفاده از گزینه Group که در نوار ابزار بالا در کنار Monitor قراردارد تمام اجزای کار را یکی‌ کرد تا از برهم‌خوردن طراحی اولیه جلوگیری‌کرد.

laser cutting and engraving training8
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 9 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Files of type

فایل‌های قابل پشتیبانی توسط این برنامه از طریق منوی File، گزینه Import و کلیک بر روی منوی بازشونده مقابل Files of type قابل مشاهده است. برای استفاده تصویر از Bitmap استفاده‌کنید و اگر فایل‌های خروجی AutoCAD یا Corel است به صورت dxf خروجی تهیه‌کنید.

laser cutting and engraving training9
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

گزینه 10 آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر: گزینه Scan Mode

برای زدن عکس با دستگاه نیز از قسمت File گزینه Import را انتخاب‌می‌کنیم و تصویر موردنظر را انتخاب‌می‌کنیم. عکس به شکل سیاه و سفید وارد می‌شود و با بررسی منوی سمت راست می‌توان دید که به صورت پیشفرض Mode را برروی Scan قرارداده‌است. سرعت را برای عکس می‌توانیم بر روی ۴۰۰ تنظیم‌کنیم و در صورتی که بر روی پلکسی کارمی‌کنیم توان اول ۱۵ و توان دوم را نیازنداریم. Scan Mode بر روی X Swing و با Interval تنظیم‌شده بر روی ۰.۱ خواهدبود. مشابه قبل می‌توان از یکی از سه حالتی که قبلا گفته‌شد نسبت به اجرا، دانلود یا ذخیره آن اقدام‌کرد تا حکاکی آن انجام‌شود. در نهایت که کار تمام‌شد می‌توان با همان سایزی که در دستگاه قراردارد، یک مربع رسم‌کنید و Cut کنید و در همان نقطه‌ای که Origin بود آن را اجراکنید و کار را ببرید.

laser cutting and engraving training10
آموزش برش و حکاکی با دستگاه لیزر

ارسال دیدگاه

captcha