Skip to content

کاربرد دستگاه جوش لیزری + معرفی صنایع

آموزش

کاربرد دستگاه جوش لیزری | دستگاه جوشکاری لیزری یکی از روش‌های نوین و پیشرفته در صنعت جوشکاری است.

به زبان ساده این دستگاه با استفاده از پرتو لیزر و ایجاد یک باریکه نور با قدرت و تمرکز نور بالا، ایجاد حرارت مناسب برای ذوب قطعات، جوشکاری‌های متنوعی روی مواد فلزی و غیر فلزی انجام می‌دهد و به اتصال قطعات می‌پردازد.

این دستگاه عموما کاربردهای گسترده‌ای دارد و کار را برای تولید و پیشرفت در صنایع متنوع بسیار آسان کرده است به طوری که کاربردهای این دستگاه موجب‌شده تا انتخاب بسیاری از افراد باشد.

دستگاه جوش لیزری در مقایسه با روش‌های جوشکاری سنتی، دارای دقت و سرعت بالا، عدم نیاز به تمیزکاری بعد از جوشکاری و نیز کاهش آسیب به قطعات است. امروزه این روش به دلیل دقت و کارایی بالای خود، به عنوان یکی از مهم‌ترین روش‌های جوشکاری در صنعت شناخته شده است.

در این مطلب از شرکت روتک، قصد داریم تا با کاربردهای دستگاه جوشکاری لیزری بیشتر آشنا شویم؛ بنابراین تا انتها همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: دستگاه جوش بدون الکترود چیست؟

کاربرد دستگاه جوش لیزری: فرایند جوشکاری لیزری

جوشکاری لیزری، از زمان تولد لیزر در دهه‌ی 1960 در صنایع مختلف کاربردهای زیادی داشته‌است. استفاده از این روش‌ دارای مزیت‌های زیادی مانند جوش‌کاری در سرعت بالا است، که باعث شده در سال‌های اخیر به یک وسیله‌ی مهم برای ساخت و تولید مواد فلزی تبدیل شود.

این دستگاه که با استفاده از اصول فیزیکی، امروزه به یکی از قدرتمند‌ترین دستگاه‌ها تبدیل شده است، با تولید نور لیزری با طول موج خاص قادر به اتصال و جوشکاری قطعات فلزی و غیر فلزی است. در این روش پرتو لیزر به صورت مستقیم بر روی سطح قطعات فلزی تابیده، اشعه لیزر متریال را گرم کرده و در نهایت منجر به ذوب شدن و اتصال قطعات می‌شود.

در این روش با استفاده از یک نور لیزری از یک منبع لیزری و از طریق سیستم هدایت کننده به نقطه مورد نظر رسانده می‌شود و سپس با تمرکز این نور روی سطح قطعه کار، حرارت بسیار بالایی به صورت محدود در نقطه مدنظر تولید می‌شود.

این حرارت باعث ذوب شدن سطح قطعه می‌شود و با استفاده از انتقال حرارت به قطعه دیگری که می‌خواهد به آن متصل شود، اتصال جوشکاری ایجاد می‌شود. دستگاه جوشکاری لیزری دارای بسیاری از مزایا است که شامل دقت بالا، سرعت بالا، کاهش تغییرات حرارتی، کنترل دقیق حرارت و اتصالات قوی می‌شود. این دستگاه در صنایع مختلف استفاده می‌شود. به طور کلی در کاربرد دستگاه جوش لیزری:

  • در این روش، پرتو لیزر به عنوان منبع حرارتی برای ذوب کردن و اتصال دو قطعه فلزی به کار می‌رود و باعث یکپارچه‌سازی و ایجاد جوش بین دو قطعه فلزی می‌شود.
  • این فرایند با استفاده از لیزر، قطعات فلزی را به صورت پایدار جوش داده که قابل جدا شدن نیستند.
  • دستگاه جوش لیزر، با توجه به قدرت بالای پرتو لیزر، معمولا بسیار سریع و دقیق است.
  • در این روش پرتو لیزر به صورت مستقیم بر روی سطح قطعات فلزی تابیده، اشعه لیزر متریال را گرم کرده و در نهایت منجر به ذوب شدن و اتصال قطعات می‌شود.

مطالعه مقاله: جوشکاری برنز و جوش لیزری آلومینیوم 

کاربرد دستگاه جوش لیزری
کاربرد دستگاه جوش لیزری

بیشتر بخوانید: آشنایی با کارآفرینی با دستگاه جوش لیزری

کاربرد دستگاه جوش لیزری: معرفی دستگاه جوش فایبر

دستگاه جوش فایبر یک نوع دستگاه جوش لیزری با توان خروجی متفاوت است. جوش فایبر  از فناوری فایبر نوری برای تولید نور لیزری استفاده می‌کند. این دستگاه با استفاده از یک الیاف نوری برای انتقال نور لیزری به نقطه جوش، عملکرد دقیق و قدرتمندی را فراهم می‌کند.

دستگاه جوش فایبر قادر است تا قطعات فلزی را با سرعت بالا و با دقت بالا جوشکاری کند. این توان بالا می‌تواند در جوشکاری قطعات بزرگ و پروژه‌های صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. دستگاه جوش فایبر (Laser beam welding) برای تولیدات محصولات در مقیاس بزرگ، با انعطاف‌پذیری زیاد مناسب است؛ درحال حاضر ساخت اتومبیل بزرگ‌ترین صنعتی است که از فناوری جوشکاری لیزر در تولید قطعات خودرو تا ساخت بدنه استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: دستگاه جوش لیزری چیست؟

کاربرد دستگاه جوش لیزری در صنایع مختلف

قابلیت‌های بالای این دستگاه باعث استفاده از آن در صنایع مختلف از جمله صنایع طلا و جواهرسازی، صنعت خودروسازی، صنایع نظامی و هوایی، صنایع تبلیغاتی، جوشکاری و…می‌شود.دلایل ذکر شده با هدف آشنایی شما با این دستگاه و کاربرد و مزیت‌های آن بود. اما اگر نیاز به اطلاعات تخصصی‌تر و مشخصات فنی دستگاه جوش لیزری دارید با مراجعه به سایت روتک از اطلاعات دقیق‌تری برخوردار می‌شوید. امروزه کاربرد دستگاه جوش لیزری عبارت است از:

صنایع خودروسازی

از جوش لیزری دستی برای جوشکاری قطعات فلزی در خودروها از جمله بدنه و قطعات خودرو استفاده می‌شود. این فناوری نقش مهمی را در بهبود سرعت و دقت جوشکاری، ایجاد اتصالات قوی‌تر و باکیفیت‌تر ایفا می‌کند.  یکی از کاربردهای جوشکاری لیزری در صنعت خودروسازی، مربوط به جوشکاری دنده‌گیربکس است.

به علت کیفیت بالای جوشکاری در این روش، چرخ‌دنده تغییر شکل نمی‌دهد و به عملیات‌های حرارتی پس از جوشکاری نیازی ندارد.

جوشکاری لیزری به‌طور گسترده‌ای در تولید قطعات خودرو استفاده می‌شود از جمله: اگزوز، سیلندر، کمک فنر، فیلترها و بسیاری از موارد دیگر.

در صنعت خودروسازی از ماشین‌های جوشکاری لیزر برای تولید صفحات نازک فولادی با ضخامت‌های مختلف استفاده می‌شود.

در این روش صفحات بدون هیچ آسیب یا ترک‌خوردگی بعد از جوشکاری باقی‌ می‌مانند؛ به دلیل نیروهای مختلف وارد شده در قسمت‌های خودرو، استحکام نیز مقدار متفاوتی دارد در نتیجه صفحات باید در وزن‌های متفاوتی تولید شوند. این صفحات اغلب از جنس فولاد هستند و با توجه به نیازهای هر قسمت انتخاب می‌شوند.

جوشکاری قطعات فلزی

یکی دگیر از کاربرد دستگاه جوش لیزری برای جوشکاری قطعات فلزی کوچک و دقیق است. در این روش با کنترل دقیق پارامترهای جوشکاری، اتصالات قوی و باکیفیت بین قطعات فلزی ایجاد می‌شود.

با استفاده از جوش لیزری دستی می‌توان قطعات فلزی ترمیم شده را به حالت اولیه خود بازگرداند و تعمیرات دقیقی را روی این قطعات انجام داد.

بیشتر بدانید: جوش لیزری دستی چیست؟

صنعت هوافضا

جوش لیزری دستی برای جوشکاری قطعات فلزی پیچیده و دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فناوری به دلیل دقت بالا و کنترل دقیق پارامترها، جوشکاری قطعات حساس و استفاده استانداردهای بالا را ممکن می‌کند. جوشکاری لیزری به عنوان روش اصلی جوشکاری در ساخت و تعمیر قطعات فلزی هواپیماها، موشک‌ها و سایر وسایل هوایی استفاده می‌شود.

صنعت الکترونیک

در صنعت الکترونیک، جوش لیزری برای اتصال قطعات الکترونیکی به هم به کار می‌رود.

صنعت پزشکی

در صنعت پزشکی، از این دستگاه برای جوش دادن قطعات فلزی در دستگاه‌های پزشکی، مانند سیستم‌های ایمپلنت و پروتز، استفاده می‌شود.

صنعت جواهرسازی

جوشکاری لیزری در صنعت جواهرسازی برای جوش دادن قطعات جواهری و تعمیرات جواهرات استفاده می‌شود.

صنعت لوازم خانگی

در صنعت لوازم خانگی، جوشکاری لیزری برای جوش دادن قطعات فلزی در دستگاه‌های لوازم خانگی، مانند یخچال و ماشین لباسشویی، به کار می‌رود.

صنعت ساختمانی

جوشکاری لیزری در صنعت ساختمانی برای جوش دادن قطعات فلزی در ساخت سازه‌های فلزی استفاده می‌شود.

برای اطلاع از نکات ایمنی دستگاه جوش لیزری روی لینک مقاله کلیک کنید.

کاربرد دستگاه جوش لیزری: مزایای جوشکاری لیزری

علاوه بر ذکر موارد کاربرد دستگاه جوش لیزری، برخی از مهم‌ترین مزایای جوشکاری لیزری عبارتند از:

کنترل دقیق

دستگاه جوشکاری لیزری به دلیل سیستم کنترل پیشرفته‌ای که دارد، امکان کنترل دقیق پارامترهای مختلف جوشکاری را فراهم می‌کند. این کنترل دقیق بهبود عملکرد جوشکاری را در پی دارد.

دقت بالا

با توجه به دقت بالای این دستگاه، می‌توان قطعات را با دقت بالا به یکدیگر جوش داد و اتصالات قوی و دقیقی بین قطعات ایجاد کرد.

سرعت بالا

دستگاه جوشکاری لیزری قادر به انجام جوشکاری با سرعت بالا است به طوری که در جوشکاری لیزری دستگاه توانایی دارد تا در چند میلی‌ ثانیه قطعات را جوش داده و اتصالات قوی ایجاد کند.

حرارت کم

در جوشکاری لیزری، تاثیر حرارتی بر روی قطعات به حداقل می‌رسد که این موضوع در کاهش خطر تغییر شکل قطعات و تغییر خواص مکانیکی آن‌ها است؛ این ویژگی می‌تواند در جلوگیری از تغییرات رنگ و ظاهر قطعات نیز موثر باشد.

کاربری چند منظوره

جوشکاری لیزری در صنایع مختلفی کاربردی است و قابلیت جوشکاری مواد مختلف را ایجاد می‌کند.

عدم نیاز به ماده جوشکاری

در این دستگاه، معمولا نیازی به استفاده از ماده جوشکاری مانند الکترود یا سیم جوش نیست و در مصرف این اقلام، هزینه اضافی و زمان، صرفه جویی می‌شود.

علاوه بر موارد ذکر شده در کاربرد دستگاه جوش لیزری، دستگاه جوشکاری لیزری مزایای دیگری نیز دارد:

  • قیمت دستگاه جوش لیزر نسبت به کارایی زیاد، ارزان و مقرون‌به صرفه است.
  • دقت در این دستگاه بسیار بیشتر از روش‌های سنتی است.
  • شکاف قسمت جوشکاری باریک است در نتیجه سطح یکنواختی ایجاد می‌شود.
  • قدرت و اندازه لیزر را می‌توان با توجه به نیاز پردازش، تنظیم کرد.

مطالعه مقاله: رفع عیوب جوشکاری با دستگاه جوش لیزری 

کاربرد دستگاه جوش لیزری
کاربرد دستگاه جوش لیزری

برای اطلاع از مزایای دستگاه جوش لیزری و جوشکاری لیزر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی ها در کاربرد دستگاه جوش لیزری

  • امروزه جوشکاری لیزر به یک فرآیند استاندارد در صنعت خودرو تبدیل شده‌است و در کشورهای پیشرفته‌ی صنعتی، 70-50 درصد قطعات خودرو توسط دستگاه لیزر تولید می‌شوند.
  • قطعه کار را می‌توان در یک محیط بسته مثلا تحت خلاء قرار داد و محدودیتی وجود ندارد.
  • یکی از ویژگی‌های استفاده از این روش وجود شکاف‌های بسیار ظریف است که قطعاتی با سطح یکنواخت را تولید می‌کند و انتقال صدا در این شرایط تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
  • در صورتی که از جوشکاری پرفوراسیون استفاده شود، نسبت عمق به عرض مهره جوش می‌تواند تا 1: 10 نیز باشد.
  • از موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر استفاده از دستگاه جوش لیزری بهترین انتخاب در مقابل روش‌های موجود دیگر است.
  • دستگاه از تغییرات خواص فیزیکی جلوگیری می‌کند و تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار نمی‌گیرد.
  • شرایط کار برای ایجاد جوشکاری با قوس الکتریکی و جوشکاری پرتو الکترونی آسان‌‌تر خواهد بود.
  • سرعت اتوماسیون جوشکاری به قدری بالا و آسان انجام می‌شود که آن را می‌توان با استفاده از ابزارهای دیجیتال یا کامپیوتر نیز تحت کنترل قرار داد.
  • در هنگام جوشکاری نازک، به اندازه جوش قوس الکتریکی استعداد ذوب شدن نخواهد داشت.
  • دستگاه جوش فایبر با استفاده از فناوری فایبر نوری، مصرف انرژی کمتری نسبت به دستگاه‌های جوش لیزری دیگر دارد.
  • ابا توان خروجی بالا، دستگاه جوش فایبر قادر است قطعات را با سرعت بالا جوشکاری کند و زمان تولید را کاهش دهد.
  • با فناوری فایبر نوری، دستگاه جوش فایبر دارای دقت بالا در انتقال نور لیزری به نقطه جوش است. این دقت بالا باعث می‌شود قطعات با کیفیت بالا و بدون ترک و ناهمواری جوشکاری شوند.
  • با استفاده از فایبر نوری به عنوان منبع نور، دستگاه جوش فایبر دارای پایداری بالا در طول عمر و عملکرد است و نیاز کمتری به تعمیرات و نگهداری دارد.

بیشتر بدانید: آشنایی با روش های جوشکاری لیزری

مسائل و چالش‌های موجود در کاربرد دستگاه جوش لیزری

علاوه بر کاربرد دستگاه جوش لیزری با برخی از مهم‌ترین مشکلاتی که ممکن است در روند استفاده از دستگاه جوشکاری لیزری آشنا می‌شویم که عبارت اند از:

افت کیفیت جوش

در این روش، برخی مواد ممکن است به علت تغییرات دما و نوسانات فشار به‌طور قابل ملاحظه‌ای تحت تاثیر قرار بگیرند که این مسئله می‌تواند باعث افت کیفیت جوش شود.

قابلیت دسترسی به مناطق دشوار

در برخی موارد، جوش لیزر برای دسترسی به مناطق دشوار و تنگ، مانند زیر بال هواپیماها، محدودیت دارد.

هزینه

از آنجا که جوش لیزر نیاز به تجهیزات گران قیمت دارد، هزینه این روش در مقایسه با روش‌های دیگر ممکن است بالا است.

تنوع مواد

جوشکاری لیزر در برخی مواد مانند فلزات شفاف و آلیاژهای خاص ممکن است کارایی ندارد.

نیاز به دقت بالا

جوشکاری لیزری نیازمند دقت بالاست و اگر این دقت در انجام جوشکاری حفظ نشود، کیفیت جوش پایین خواهد بود.

تعمیر و نگهداری

تعمیر و نگهداری تجهیزات جوش لیزری بسیار حساس است و نیاز به تجربه و دانش فنی دارد.

بیشتر بخوانید: جوش لیزری استیل

کاربرد دستگاه جوش لیزری
کاربرد دستگاه جوش لیزری

برای مطالعه بیشتر درباره چه متریالی را میتوان با دستگاه جوش لیزر جوش داد؟ روی لینک کلیک کنید.

اطلاعات فنی برای کاربرد دستگاه جوش لیزری

اطلاعات فنی برای کاربرد دستگاه جوش لیزری شامل عناصر زیر است:

سیستم کنترل

سیستم کنترل بسیار پیشرفته‌ای دارد و برای کنترل پارامترهای مختلف مانند توان لیزر، مدت زمان، فاصله فوکوس، سرعت اسکن و کنترل امکان برنامه‌ ریزی دقیق فرآیند جوشکاری کاربرد دارد.

سیستم خنک‌کننده

به دلیل تولید ایجاد حرارت قابل توجه و برای حفظ دمای مناسب دستگاه از یک سیستم خنک‌کننده هوا یا آب استفاده می‌شود.

منبع لیزر

این منابع معمولا از نوع نیمه‌ رساناها، الیاف نوری، گازی یا جامد هستند.

میز جوشکاری

میز جوشکاری قابلیت حرکت و تنظیم برای جوشکاری قطعات در موقعیت‌ها و زوایای مختلف را دارد.

سیستم فوکوس

این سیستم با استفاده از عدسی‌ها یا آینه‌ها، پرتو لیزر را متمرکز کرده و به قطعات جوشکاری منتقل می‌کند. تمرکز بالا که توسط سیستم فوکوس ایجاد می‌شود، جوشکاری را دقیق‌تر می‌کند.

بیشتر بدانید: دستگاه جوش تفنگی چیست؟

فروش دستگاه جوش لیزری

در حال حاضر نوع باکیفیت این دستگاه توسط روتک وارد شده و در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرد. با توجه به مزایا و چالش‌های موجود در کاربرد دستگاه جوش لیزری، استفاده از دستگاه جوش لیزری بسته به نیاز و شرایط متفاوت هر صنعت، ممکن است به عنوان یک روش کارآمد و پیشرفته در نظر گرفته شود:

  • تولید کننده یا فروشنده دستگاه باید از خدمات سرویس و پشتیبانی پس از فروش مناسب برخوردار باشد.
  • دستگاه باید قابلیت جوشکاری مواد مدنظر شما را داشته باشد.
  • دستگاه باید دقت و کنترل بالایی در جوشکاری داشته باشد؛ دقت در محل جوش، قابلیت تنظیم پارامترهای جوشکاری و کنترل دما و حرارت بسیار مهم است.
  • دستگاه باید از اتصالات قوی در بین قطعات ایجاد کند؛ استحکام و کیفیت جوش بر عملکرد و عمر مفید جوش نقش قابل توجهی دارد.
  • قدرت و توان دستگاه به میزان توان خروجی لیزر، سرعت جوشکاری و عمق نفوذ لیزر در ماده وابسته است و دستگاه باید از قدرت و توان زیادی برخوردار باشد.
  • مقایسه قیمت دستگاه جوشکاری لیزری با دستگاه‌های مشابه در بازار در هنگام خرید ضروری است.

بیشتر بدانید: نازل دستگاه جوش لیزری چیست

کاربرد دستگاه جوش لیزری
کاربرد دستگاه جوش لیزری

بیشتر بخوانید: مقایسه جوش لیزری با جوش آرگون

جمع بندی درباره کاربرد دستگاه جوش لیزری

دستگاه جوشکاری لیزر صنعتی امروزه یکی از پرکاربردترین تکنولوژی‌های لیزری در صنعت است. این دستگاه که از قدرت، دقت، توان، سرعت خوبی برخوردار است یکی از بهترین دستگاه‌های جوشکاری است و از آن به عنوان یک راه حل پیشرفته در صنعت جوشکاری یاد می‌شود.

در این مطلب از شرکت روتک، به بررسی کاربرد دستگاه جوش لیزری پرداختیم. شرکت روتک؛ پشتیبان صنعت لیزر کشور آماده عقد قرارداد و همکاری با موسسات و شرکت‌های مختلف است. شما می‌توانید با دریافت مشاوره از کارشناسان مجرب ما، مناسب‌ترین دستگاه لیزر را انتخاب  تهیه کنید.

شرکت روتک ارائه دهنده دستگاه جوش لیزری با برند سنفنگ در ایران است که آن را با توان‌های متنوع عرضه می‌کند. برای آشنایی با شیوه کار دستگا‌ه برش لیزری، جزئیات و نکات کاربردی آن ها می توانید به صفحه وبلاگ مراجعه کنید. برای اطلاع از قیمت دستگاه لیزر برش و حکاکی و دریافت مشاوره رایگان برای کاربرد دستگاه جوش لیزری می توانید با شماره 90 000 480 021 تماس حاصل فرمایید.

کاربرد دستگاه جوش لیزری در چه صنایعی است؟

خودروسازی
الکترونیک
پزشکی

چالش‌های موجود در کاربرد دستگاه جوش لیزری چیست؟

افت کیفیت جوش
تعمیر و نگهداری
هزینه

ارسال دیدگاه

captcha