نرمافزار کرل یکی از نرمافزارهایی است که شما میتوانید به راحتی در آن طرح مورد نظر خود را طراحی کنید و برای برش لیزری با دستگاه لیزر آماده کنید. در این پست شما را با نحوه طراحی و آماده سازی یک فایل ساده متن برای برش لیزری آشنا میکنیم.
ابتدا نرمافزار کرل را باز کنید و سپس برای نوشتن متن فقط کافی است که روی محیط کار دو بار کلیک کنید. برای نوشتن شما نیازی به ایجاد کادر ندارید.
شما میتوانید از طریق منوهای ابزار کرل فونت و سایز را تغییر دهید. حالا برای این که حرکت دستگاه برش لیزر برای برش را روی متن خود ببینید طبق تصویر زیر از منوی Object گزینه Shaping و سپس Weld را انتخاب کنید.
حال فایل خودتان را باید با فرمتهایی که دستگاه برش لیزری شما میشناسد، ذخیره کنید ولی در کل فرمت DXF بهترین فرمت ممکن برای انتخاب شما است. برای ذخیره کردن طرح خود روی گزینه file > save as کلیک کنید. صفحهای برای شما باز میشود که مسیر، اسم طرح و فرمت آن را باید وارد کنید.
سپس صفحهای برای شما مجددا باز میشود که در این قسمت در صورتی که از دستگاههای لیزر شرکت روتک استفاده میکنید میتوانید ورژن اتوکد را حتی روی ورژنهای بالا نیز انتخاب کنید. در قسمت Export Units حتما گزینه میلیمتر را انتخاب کنید.
حال فایل مورد نظر شما ایجاد شده است و باید در نرم افزار دستگاه لیزر آن را Import کنید.
برای این کار نرم افزار دستگاه لیزر را باز کنید و از file گزینه import را بزنید و فایل طراحی شده را انتخاب کنید. متن شما با همان ابعادی که در کرل طراحی کردید باز میشود.
برای این که قسمتهای مختلف متن شما از هم جدا نشود طبق شکل زیر پس از انتخاب متن، از منوی ابزار، گزینه Add to group را میزنیم تا متن یک تیکه شود. در این صورت هر قسمت از متن را انتخاب کنیم با هم حرکت میکنند. این روش وارد کردن متن از کرل به دستگاه لیزر میباشد.
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: آموزش حکاکی
یکی از جذابترین و سودآورترین کارهایی که شما میتوانید با دستگاه برش لیزر انجام دهید، حکاکی عکس ها بر روی سنگ، پلاستیک، فلز و دیگر متریال است. اگرچه تهیه یک تکنیک رضایتبخش با پروسه آزمون و خطا میتواند زمانبر باشد، اما خوشبختانه تهیه حکاکی خوب با داشتن مقداری دانش اولیه از مراحل کار و بهرهمندی از نرمافزارهای تهیه عکس مانند Photograv و فتوشاپ امکانپذیر است. در ادامه با ما همراه باشید با آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر.
در زیر نکاتی را برای این که بتوانید به راحتی عکسی را با کیفیت عالی حکاکی کنید، آوردهایم:
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: انتخاب تصویر
تصاویر خاص را برای دستگاه حک لیزری روی فلز انتخاب کنید. تصویری که رزولوشن، نور، کنتراست، فوکوس و جزئیات بهتری داشته باشد را برگزینید. یادگیری پیدا کردن عکس مناسب، اولین قدم برای داشتن حکاکی مناسب و تاثیرگذار است.
در تصویر زیر نمونه عکسی که برای حکاکی مناسب است را میتوانید مشاهده کنید. این عکس کنتراست بالایی دارد و میزان روشنایی آن نیز مناسب است. همچنین المانهای داخل عکس به علت وضوح بالا قابل تشخیص است.
اما در نمونه تصویر زیر کنتراست پایین است. اختلاف کم کنتراست به همراه وجود سایه شدید، باعث شده تا جزئیات مربوط به صورت ها به سختی قابل دیدن باشند. همچنین امکان تشخیص سیاهی لباس از موها وجود ندارد.
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: تهیه عکس
کیفیت عکسی که در دستگاه لیزر حکاکی میکنید، به نرمافزار طراحی گرافیکی که استفاده میکنید بستگی دارد. نرمافزارهای طراحی عکس مثل Photograve و Adobe Photoshop برای بهبود کیفیت تصاویر استفاده میشوند و به صورت تستی، یک حکاکی مجازی برای شما ایجاد میکنند تا بتوانید نتیجه نهایی حکاکی عکس را از قبل مشاهده کنید. این یک مزیت مهم به شمار میرود، چرا که در این حالت شما میتوانید ایرادهای تصویر را برطرف کنید.
نرم افزار Photograv نرمافزاری برای پردازش عکس است. کار کردن با این نرمافزار بسیار آسان است: ابتدا عکس را بصورت سیاه و سفید اسکن کرده، سپس عکس را در نرمافزار باز کرده، نوع مادهای که میخواهید حکاکی کنید را انتخاب میکنید و دکمه auto processing را کلیک میکنید تا عکس شبیهسازی شده با ماده انتخابی را بتوانید ببینید. حتی میتوانید عکس را ذخیره کرده و در نرمافزار Corel Draw باز کنید و با دستگاه برش لیزری آن را پرینت بگیرید.
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: پردازش عکس
قدم اول – انتخاب عکسی که میخواهید آن را حکاکی کنید:
یک عکس واضح با نور مناسب، کنتراست بالا و رزولوشن بالا که جزئیات و المانهای داخل عکس بخوبی قابل تشخیص باشد را انتخاب کنید. اگر عکسی که انتخاب کردهاید رنگی است، آن را تبدیل به سیاه و سفید کرده تا بتوانید بخوبی تشخیص دهید که برای حکاکی مناسب است یا نه.
قدم دوم – تقویت و ادیت تصاویر در صورت نیاز
برای بهتر شدن عکس در صورت نیاز میتوانید از نرمافزارهای پردازش تصویر مانند فوتوشاپ استفاده کنید. در این مثال خاص، قسمت رادیاتور ماشین جلویی و قسمت شاسی ماشین پشتی را با فوتوشاپ روشنتر کردهایم.
عکس را با سایز دقیقی که میخواهید حکاکی کنید ذخیره کنید. (250DPI / 8 bit / grayscale)
قدم سوم – پردازش تصویر با نرم افزار Photo grav
عکس را در نرمافزار Photo grav باز کرده، گزینه “load params” را انتخاب کرده و گزینه ULS را برگزینید. در آخر گزینه “Auto Process” را انتخاب کنید.
تابع پیش نمایش این نرم افزار میتواند بیشتر از 20 نوع ماده حکاکی که شامل چوب، آکریلیک، برنج و آلومینیوم است را شبیهسازی کند، تا به شما نمایش بدهد که کدام عکس نهایی برای حکاکی مناسبتر است.
عکس را ذخیره کرده و توجه داشته باشید نرم افزار Photo grav برای اینکه پردازش را به درستی روی عکس انجام دهد به رزولوشن 250DPI نیاز دارد.
عکسی که پردازش شده را تغییر سایز ندهید.
قدم چهارم – عکس را در نرم افزار کورل باز کنید:
عکس را برای حکاکی در نرم افزار کورل باز کنید. توجه داشته باشید در نرم افزار Photo grav بصورت مستقیم نمیتوانید پرینت بگیرید.
قدم پنجم – عکس را حکاکی کنید:
برای حکاکی عکس مورد نظر روی سنگ با دستگاه لیزر از تنظیمات زیر استفاده کنید:
-
- پاور لیزر 30 تا 50 درصد
- سرعت 50 تا 70 درصد
- لنز 1.5 تا 3 اینچ
سعی کنید که تمام نکات بالا را رعایت کنید تا به نتیجه مطلوب خود برسید. به صورت مختصر باید گفت که داشتن یک تصویر با کیفیت خوب، داشتن اطلاعاتی در مورد نحوه ویرایش آن ها و کار با نرمافزار های گرافیکی، میتواند در کیفیت حکاکی نهایی تاثیرگذار باشد.
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: ساخت پرتره
چند روز پیش منزل یکی از دوستان بودم که دیدم روی دیوار اتاقش یک عکس پرتره از چهره خودش زده. جذابیت عکس انقدر زیاد بود که کنجکاو شدم و رفتم جلوتر ببینم و دیدم بله… با همین دستگاه لیزرهای خودمون درست شده. پیش خودم فکر کردم شاید بعضی از دوستانی که خواننده مقالات سایت روتک ما هستن، دقیق ندونن که چطور میتونن یک پرتره با دستگاه برش و حکاکی لیزری ایجاد کنند. به همین خاطر تصمیم گرفتم تا این بار یک آموزش ساخت پرتره رو برای شما بگذارم و به همین دلیل خیلی سریع میریم سر اصل مطلب:
مرحله اول آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: تبدیل کردن عکس به سیاه و سفید
1. یه عکس خیلی خیلی زیبا از خودتون و یا کسی که احیانا تمایل دارید بهش یک تابلو زیبا هدیه بدید رو آماده کنید.
2. قسمتهایی که اضافی هستند رو پاک کنید. برای این کار با ابزارهای select محدوده رو در حالت انتخاب قرار بدین و بعد دکمه Delete رو از روی کیبورد بزنید.
3. تصویر رو سیاه و سفید کنید. از منوی image و گزینه Mode، مود رنگی رو روی Grayscale قرار بدین. alt + shift + ctrl + B و یا طبق تصویر زیر هم میتونید اعمال کنید.
مرحله دوم آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: تنظیم کنتراست و گرادیان
1. برای این که کنتراست سیاه و سفید عکس رو واضح تر کنید طبق تصویر زیر از مسیر Image -> Adjustments -> Brightness/Contrast تنظیمات رو باز کنید.
2. با تغییرات لازم روی این دو تا گزینه میتونید تیرگی ها رو کم و زیاد کنید تا به نتیجه دلخواهتون برسید.
مرحله سوم آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: تغییرات level
1. از قسمت Image -> Adjustments -> Levels میتونید لول ها رو تغییر بدین تا به نتیجه دلخواهتون برسید.
مرحله چهارم آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: تغییر مود به بیت مپ
1. حالا از این مسیر میتونید Mode رو عوض کنید. Image -> Mode -> Bitmap
2. تنظیمات رو مثل تصویر زیر انجام بدید.
مرحله پنجم آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: ذخیره کردن فایل
1.نتیجه عکس رو با فرمت tif یا bmp و یا هر فرمت متعارفی ذخیره کنید.
مرحله ششم آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: دستگاه برش حکاکی لیزری
حالا نوبت این رسیده که با دستگاه حکاکی که خودتون دارید و یا با کمک خدمات دهندگان لیزر، پرتره خودتون رو به سمت دستگاه بفرستید تا آماده بشه.
در رابطه با حکاکی عکس یه مقاله خیلی خوب در قسمت مقالات سایت قرار دادیم که به اسم آموزش حکاکی عکس با دستگاه لیزر هست و برای افزایش اطلاعاتتون حتما اون رو بخونید. ممنون از این که وقت گذاشتید تا این مقاله رو بخونید. امیدوارم به دردتون خورده باشه. اگه موضوعی به نظرتون میرسه که دوست دارید راجع بهش اطلاعاتی داشته باشید و سورس خوبی پیدا نکردید حتما برای ما نظر بگذارید.
آموزش کورل دراو برای دستگاه لیزر: خرید دستگاه لیزر حکاکی
شرکت روتک ارائه دهنده بهترین دستگاه لیزر حکاکی در ایران است.
برای آشنایی با شیوه کار با دستگاه ها، جزئیات و نکات کاربردی آن ها می توانید به صفحه وبلاگ مراجعه کنید؛ همچنین برای اطلاع از قیمت دستگاه لیزر برش و حکاکی و دریافت مشاوره رایگان برای خرید دستگاه حکاکی لیزر می توانید با شماره
تماس حاصل فرمایید.نوبت توست تا حکاکی را با دستگا لیزر حکاکی با کیفیت تجربه کنی.
چه فرمتی برای طرحهای دستگاه لیزر مناسب است؟
فرمت DXF بهترین فرمت ممکن است.
چه کاری باید انجام دهیم تا قسمتهای مختلف متن شما از هم جدا نشود؟
پس از انتخاب متن، از منوی ابزار، گزینه Add to group را میزنیم تا متن یک تیکه شود.
برای بهبود کیفیت تصاویر از چه نرم افزاری باید استفاده کنیم؟
نرمافزارهای طراحی عکس مثل Photograve و Adobe Photoshop برای این کار استفاده میشود.